Το λιτό και πολυτελές look…μέγεθος δεν κοιτά, οπότε θα σε βοηθήσουμε με 9 ιδέες και έξυπνες κινήσεις για να φτιάξεις το σαλονάκι των ονείρων σου! Τα ογκώδη αντικείμενα έχουν την τάση να κάνουν ένα μικρό σαλόνι να φαίνεται σαν…στενό ζιβάγκο!

Προτίμησε έπιπλα με λεπτά πόδια όπως στο mid-century modern στυλ, όπου δεν κρύβουν το πάτωμα ή το χαλί και το σπίτι φαίνεται πιο ευρύχωρο.

Πολλοί μικροί καθρέπτες (με μια αγάπη για τους ασύμμετρους) ή και συνδυασμοί μεγάλου-μικρών, δρουν τόσο διακοσμητικά, όσο και δημιουργούν μια οφθαλμαπάτη. Χάρη στον αντανάκλαση, δίνουν την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο, καθώς δημιουργούν βάθος σε ένα χώρο. Ιδέα παρμένη από τους καλύτερους ταχυδακτυλουργούς δύσκολα αποτυγχάνει!

Τοποθετώντας μια επιτοίχια ραφιέρα-βιβλιοθήκη χρησιμοποιείς τον εναλλακτικά χαμένο χώρο και ταυτόχρονα διακοσμείς. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με φωτιστικά τοίχου με βραχίονα, εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο και δίνοντας ιδιαίτερο στυλ. Όλα αυτά τα τρικ ρίχνουν την ματιά μας ψηλά, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Ένα μικρό σαλόνι μπορεί να είναι ζωηρό ή ισορροπημένο. Επειδή όμως στο σαλόνι περνάμε πολλές ώρες ξύπνιοι (εξ ου και living room, δωμάτιο διαβίωσης) προτίμησε μια χαλαρωτική χρωματική παλέτα, ώστε να μπορείς να ηρεμήσεις με επιτυχία. Φυσικά ένας μεγάλος πίνακας πίσω από τον καναπέ και τα αγαπημένα μας φυτά εσωτερικού χώρου, προωθούν αυτήν ακριβώς την ηρεμία που αναζητάς.

πηγή: decoration.gr

logo

Αρχική

Ποιοι Είμαστε

Έπιπλα

Επικοινωνία