Μια αλλαγή στην κουζίνα είναι πάντα μια ευχάριστη διαδικασία, είτε έχεις μόλις μετακομίσει, είτε μένεις εκεί τα τελευταία 40 χρόνια και θέλεις να αλλάξεις κάτι.

Οι περισσότεροι είναι διστακτικοί να κάνουν την παραμικρή αλλαγή στα σπίτια τους, καθώς φοβούνται ότι μια ανακαίνιση θα τους κοστίσει χρήματα που δεν μπορούν να διαθέσουν. Όμως η αλήθεια είναι, πως αν επιλέξεις από έναν μέχρι τρεις τρόπους μπορείς να αλλάξεις την κουζίνα σου και ταυτόχρονα να αλλάξεις την ποιότητα ζωής σου προς το πιο ευχάριστο.

Στις 6 παρεμβάσεις για ανακαίνιση στην κουζίνα με μικρό κόστος, δεν έχουμε συμπεριλάβει οποιοδήποτε φορητό αντικείμενο, καθώς το άρθρο αγγίζει μόνο τις παρεμβάσεις σε στατικά σημεία.

Μια μικρή αλλά πολύ δραστική αλλαγή χωρίς να ξοδέψεις συνολικά πολλά χρήματα είναι να αλλάξεις τα χερούλια από τα ντουλάπια σου. Ταυτόχρονα δεν θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο από μια πενσούλα για να κρατάς το παξιμάδι όπως στρίβεις το παλιό χερούλι ή ένα κατσαβίδι. Συνεπώς, είναι από τις πιο γρήγορες αλλαγές που έχεις φανταστεί με μεγάλη συνεισφορά στην συνολική εικόνα. Πέρα από τα χρυσά, τα δερμάτινα και τα μπρούτζινα, τα μαύρα ματ ή αυτά με ημιπολύτιμους λίθους μπορεί να κάνουν την διαφορά!

Ο φωτισμός είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε κάθε χώρο, ειδικά αν αυτός ο χώρος υπολείπεται σε φυσικό φως. Αν έχεις άσχημα φωτιστικά ή τα απολύτως αντιαισθητικά φώτα με τις στρογγυλές λάμπες φθορισμού, πάρε ένα καλαίσθητο ή πολλά φωτιστικά και τοποθέτησε λάμπες LED και να ησυχάσεις για τα επόμενα 7-10 χρόνια.

Όταν δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να βάψεις τα ντουλάπια σου, μπορείς απλά να βάψεις έναν μόνο τοίχο στην κουζίνα σου. Θα σου κοστίσει ελάχιστα, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην διακόσμηση και πιθανώς να παίξεις με αντίθεση, συμπληρωματικά χρώματα ή όπως εδώ να δώσεις ένταση και πάθος.

Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου ή την οικογένεια είναι ένα φίλτρο νερού. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αντίστροφης όσμωσης (αυτό που μπαίνει κάτω από τον νιπτήρα), την κανάτα με τα ανταλλακτικά φίλτρα ή φίλτρο βρύσης που μπαίνει στο στόμιο και λειτουργεί με φίλτρα ενεργού άνθρακα, ασβεστίου και ζεόλιθου. Είμαστε κατά 70% από νερό, οπότε το να πίνεις καθαρό νερό είναι μια καλή αρχή…

Πηγή: decoration.gr

logo

Αρχική

Ποιοι Είμαστε

Έπιπλα

Επικοινωνία